Изисквания към файла за печат


В какъв формат трябва да са снимките?

За всички продукти без Фото Книги се приемат файлове със следните формати:

JPG, TIFF, EPS, PSD, PDF и AI. При използване на формати като EPS, PSD, PDF и AI - всички слоеве трябва да бъдат обеденени, а текстовете конвертирани в криви. При TIFF форматите може да бъде използвана LZW компресия, но задължително трябва да бъдат записани за IBM PC операционна система.

За всички Фото Книги се приемат само JPG или PNG файлове.


Размер на файла / С какво качество трябва да са снимките които качваме?

Качеството на отпечатаното изображение и зависи от резолюцията на изображението, което сте подали за печат.

Резолюцията на изображенията, за всички Фото Книги, трябва да бъде 150 dpi минимум; 300dpi максимум. Ако изображението не отговаря на тези параметри, моля качете коректни като размер и качество изображения, за да постигнете максимално качество.


Вашето изображение трябва да бъде не по—малко от 0,4 мегапиксела (например 700x700 пиксела). Най-големият възможен размер на печат се изчислява въз основа на резолюцията на изображението - колкото по-голям желаете да е размера на отпечатаната фотография, толкова по-голяма трябва да бъде резолюцията на изображението, което сте ни подали за печат.

 

При всички останали продукти изображенията трябва да бъдат минимум на 150 dpi в размера на който искате те да бъдат отпечатани.

Пример:


Ако имате 3Mpix изображение с размер 2048pix X 1536pix /72dpi/ това означава, че
може да бъде напечатано от 35см.Х26см. /150dpi/ до 17см.Х13см. /300dpi/


Трябва да знаете, че понякога независимо от размера на изображението и неговите точки на инч е възможно то да бъде или не отпечатано с добро качество. Качеството на едно изображение се определя и от ред други фактори като: контраст, цветен шум, наличието на артефакти, динамика на цветовете, както и от избора на медията, на която то ще бъде отпечатано.

Ако се имате съмнения относно качеството на вашето изображение, може да се консултирате с нашите професионалисти от Принт Центъра на ФотоСинтезис.


Как да разбера в какъв размер могат да се отпечатат моите снимки?

Tаблицата по-долу може да ви ориентира в какъв размер може да отпечатате своите снимки без загуба на качество.

Ако има проблем с подаденото от вас изображение и то не може да бъде отпечатано в желания от вас размер, ние ще се свържем с вас, за да уточним възможните параметри на вашата поръчка.


Таблица на препоръчителен размер за печат 

Резолюция
на изображението

Размер на принта

15х20см.

20х30см.

30х40см.

40х60см.

50х70см. 60х80см. 70х100см.
3Mpx
/2048pix X 1536pix/
фото качество много добро добро - - - -
5Mpx
/2560pix X 1920pix/
фото качество много добро добро - - - -
8Mpx
/3264pix X 2448pix/
фото качество фото качество много добро добро - - -
10Mpx
/3872pix X 2592pix/
фото качество фото качество много добро добро - - -
12Mpx
/4290pix X 2800pix/
фото качество фото качество фото качество много добро добро - -
16Mpx
/4920pix X 3264pix/
фото качество фото качество фото качество много добро много добро добро добро
18Mpx
/5200pix X 3464pix/
фото качество фото качество фото качество фото качество много добро много добро добро
18Mpx + фото качество фото качество фото качество фото качество фото качество много добро много добро
               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Таблицата показва препоръчителен размер за печат на изображението в зависимост от мегапикселите на които е заснето. Трябва да се знае, че това е само един ориентир, който може да ви даде представа за размера на принта, който може да отпечатате, но не и краен критерии на качеството за даден размер.


Цветен профил на файла за печат

ФотоСинтезис предлага фото печат с галерийно качество, отговарящ на изискванията за цветови отпечатък с най-висока точност и качество. Ето защо е много важно вашите файлове да бъдат в конкретния цветови профил, за да бъдат отпечатани максимално близко до оригинала.

Вашите файлове трябва да бъдат в sRGB или RGB за максимална точност на цвета при печат. Всички файлове в CMYK ще бъдат конвертирани в sRGB при печат, което ще окаже и цветови промени в изображението.


 

Поверителността на Вашите данни е важна за нас и затова искаме да Ви информираме за правата Ви съгласно Общ регламент за защита на личните данни (Регламент (ЕС) 2016/679) в сила от 25.05.2018 и употребата на „бисквитки“ от нашата страница
Научете повече

Прочетох и разбрах
Нагоре