Пиезография

Новият стандарт в черно-белия отпечатък

Най-висококачественият и траен монохромен печат, създаван някога в света, еталон за абсолютния най-висок клас на черно-бялия отпечатък. Пиезографията е революционна технология за печат, с карбонови (въглеродни) мастила, които отразяват и разсейват светлината по специфичен и уникален начин. Отпечатъците имат изключителен динамичен диапазон и невероятна тонална дълбочина, която е отчетливо разпознаваема и характерна единствено за пиезографския печат. Изумителната дълбочина при този процес се постига чрез използването на карбонови мастила, с 4 топли и 4 студени нюанса на сивото, в съчетание със супер наситено HD черно. Пиезографията е единствената система, способна да отпечатва десетки хиляди нюанси на сивото. Тя дава възможност за фини гланцови и богати матови отпечатъци, прецизно разделно тониране, смесване и преливане на оттенъци. Тази изключителна система за монохромен печат осигурява най-добрият матов dMax, както и визуално балансирани опции за тониране, в съчетание с най-високата разделителна способност. Пиезографията е единствената технология, която позволява визуално да видите на хартия това, което постигат съвременните дигитални камери с висока резолюция. При употребата на карбонови мастила дълготрайността на цвета зависи само от издръжливостта на хартията и отпечатъкът може да издържи поколения без да има видимо изсветляване. Благодарение на всичко това Пиезографията отговаря на най-високите изисквания и специфични нужди на фотографи и художници, които създават Fine-art изображения.


Предимства на Пиезографския монохромен печат
 

Три пъти по-голяма резолюция от стандартния печат Възможност за прецизно тониране на черно-белия отпечатък
Изключителна разработка и детайлност в тъмните и в светлите части на изображението Gloss “Chroma” Optimizer – допълнителен гланцов лак, който запечатва изображението и изравнява блясъка на хартията и отпечатъка.
Голяма дълготрайност на черно-белия отпечатък Аналог на Silver Print
Най-плътното матово черно - dMax 1.84    

Тониране на монохромния отпечатък

 

Благодарение на 4-те топли и 4-те студени нюанса на карбоновото мастило, ние можем да ги смесваме и да тонираме цялото изображение или разделно светлите, средните и тъмните му части. Топлите и студени мастила са създадени без добавяне на допълнителни цветове като циан, магента или жълто, а от самия карбон. Това дава на Пиезографския печат уникална дълбочина, непостижима при нормалния фото печат.

 

Тониране на отпечатъка

 

100% Neutral
Soft Proof ICC: Изтегли тук ICC
100% Warm
Soft Proof ICC: Изтегли тук ICC
100% Cool
Soft Proof ICC: Изтегли тук ICC
   

 

Смесване на топли и студени тонове

 

Warm-Neutral /80% Neutral & 20% Warm/
Soft Proof ICC: Изтегли тук ICC
Semi-Warm /40% Cool & 60% Warm/
Soft Proof ICC: Изтегли тук ICC
 

 

Разделно Смесване на топли и студени тонове

 

Warm Highlights, Cool Shadows
Highlights: 20% Neutral & 80% Warm
Midtones: 50% Cool & 50% Warm
Shadows: 30% Cool & 70% Neutral

Soft Proof ICC: Изтегли тук ICC
Cool Highlights, Warm Shadows
Highlights: 20% Cool & 80% Neutral
Midtones: 60% Cool & 40% Warm
Shadows: 20% Neutral & 80% Warm
Soft Proof ICC: Изтегли тук ICC
 

 

Истински аналог на Silver Print

 

Изображенията, отпечатани с карбонови мастила върху гланцови Баритни хартии като Photo Rag Baryta и FineArt Baryta, създават усещането на истински Silver Print. Благодарение на допълнителния гланцов лак Gloss "Chroma" Optimizer, който запечатва изображението, се получава изравняване на блясъка на хартията и отпечатъка.

 

 

 

Най-плътното матово черно - dMax 1.84

 

При монохромния матов печат се използва UltraHD-MK мастило, което е най-тъмното 100% архивно въглеродно мастило на планетата. UltraHD-MK достига dMax между 1,79 и 1,85 в зависимост от избраната хартия. За тези, които не знаят какво означават тези цифри, в превод те показват "колко черно е черното" или в случая говорим за "супер черно мастило." Това дълбоко матово черно мастило прави снимката по-наситена и плътна без отражения при различни условия на осветление. Добре осветеният матов отпечатък е по-тъмен от гланцовия!

 

Три пъти по-голяма резолюция от стандартния печат

Монохромният Пиезографски печат използва черно и мастила в сиви нюанси и поради това в процеса на отпечатване на изображението физически се включват значително повече печатащи дюзи за репродуциране на неговите зони. Така имаме повече точки, които са по-близо една до друга и резултатът е по-голяма резолюция. Препоръчителната резолюция за печат на снимките е между 300ppi и 720ppi.

 

  

 

 

Хартии за Пиезографски печат

Пиезографския карбонов печат може да издържи поколения без да има видимо изсветляване и дълготрайността на отпечатъка зависи единствено от издръжливостта на хартията. Ето защо, ние използваме най-високия клас FineArt хартии, които задават световните стандарти за качество. Резултатът е отпечатък, идеален за арихивно съхранение и отговарящ на най-взискателните изисквания на колекционери и галерии.

 

Мат Хартии


Photo Rag® 308 new

Photo Rag® Bright White

Bamboo

 

Гланц Хартии


FineArt Baryta

Photo Rag Baryta

Photo Rag Pearl

 

Металик Хартии


Тitanium Lustre

Photo Rag® Metallic

Metallic Gloss

Поверителността на Вашите данни е важна за нас и затова искаме да Ви информираме за правата Ви съгласно Общ регламент за защита на личните данни (Регламент (ЕС) 2016/679) в сила от 25.05.2018 и употребата на „бисквитки“ от нашата страница
Научете повече

Прочетох и разбрах
Нагоре